Societat

Denuncien les dificultats en l’accés al procediment d’asil de les persones refugiades

La Comissió Catalana d’Acció pel Refugi diu que “és practicament impossible”

Catalunya és la tercera comunitat autònoma en nombre de sol·licituds de protecció internacional. L’any passat es van rebre 10.396 sol·licituds, gairebé 2.000 més que l’any anterior. Però és molt difícil donar-hi resposta perquè és molt difícil accedir al procediment d’asil. Així ho ha denunciat avui la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi (CCAR) que assegura que “és pràcticament impossible tenir cita per l’entrevista de sol·licitud de Protecció Internacional a la Policia Nacional”. La codirectora de la Comissió Elena Maya. La CCAR, ha presentat aquest matí la campanya Ni un pas enrere en la defensa del Dret d’Asil, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

A Catalunya, la província que ha registrat més sol·licituds és Barcelona (7.213), seguida de Girona (1.661), Tarragona (1.110) i Lleida (412). El Ministeri de l’Interior no ha revelat el país d’origen de les persones sol·licitants per comunitats autònomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.