Societat

Obre a Barcelona una caseta amb petards de baixa sonoritat

L’empresa La Traca obre un establiment pensat per col·lectius amb sensibilitat auditiva

La filosofia és senzilla. Les revetlles estan canviant. Cada cop són més familiars, on la diversió i el color se situen per davant d’un soroll eixordador que molesti a persones grans. Així al menys ho entén l’empresa La Traca, que avui ha obert una caseta a la plaça Molina de Barcelona on només ven petards de baixa i mitja intensitat per Sant Joan. Es tracta d’un establiment low loise, que ja va tenir una experiència pilot l’any passat a Terrassa, amb molt bona resposta de la gent. Segons ha explicat a l’ACN el director de la companyia, Jordi Brau, l’objectiu de la mesura és promoure una pirotècnia més “inclusiva” i “sostenible” i respondre a les demandes d’un sector de la societat que està guanyant protagonisme.

La iniciativa va començar fa uns cinc anys quan va decidir separar els seus productes entre baixa, mitja i alta sonoritat. “Vam considerar baixa sonoritat tot allò que estava per sota de 97 decibels, que és el volum normal d’una conversa”, ha comentat Brau, que considera que el perfil de revetlla també ha canviat i que cal adaptar-se als canvis. “Fa temps hi havia brètols que feien malbé les papereres amb els petards i avui en dia això passa molt menys, és una festa familiar on els elements de color i adreçats al públic infantil han guanyat molt pes. A vegades la societat ens marca el camí”, ha afegit Brau, que entén que és un canvi no només per Sant Joan sinó en la pirotècnia en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia