Societat

El govern espanyol aprova el dret a l’oblit oncològic

Es podran beneficiar les persones que hagi superat un càncer que no hauran de declarar la malaltia cinc anys després d’haver-la superat

Superar un càncer és un procés llarg i que acaba marcant la vida de la persona qui el pateix. Però un cop vençuda la malaltia, les persones han d’enfrontar-se a la discriminació. Problemes per obtenir una hipoteca, per llogar un pis, per trobar feina... Una resolució del Parlament Europeu aprovada ara fa un any instava a tots els països membres a garantir el dret a l’oblit oncològic abans del 2025. El primer en legislar en aquest sentit havia estat França l’any 2017 i Espanya era juntament amb Malta i Islàndia els únics que encara no ho havien fet, però avui, després que el president del Govern ho avancés ahir en una entrevista a la Cadena Ser, el Consell de Ministres ha acabat amb aquest retard i ha aprovat in extremis el decret d’oblit oncològic.

En la majoria de les legislacions aprovades es fixa la data de deu anys després de passar un càncer i no haver patit recaiguda per no haver de declarar que s’ha patit la malaltia. En el cas del decret espanyol, la data per tenir dret a l’oblit oncològic són cinc anys. Segons ha explicat la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, se’n podran beneficar aquelles persones que hagin vençut un càncer cinc anys després d’haver superat la malaltia, i “sense recaiguda posterior”.

D’aquesta manera, es protegeix a aquestes persones perquè no es vegin perjudicades per la contractació de qualsevol producte, sigui “financer o no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia