Societat

Microsoft tanca 4 blogs que inciten a l'anorèxia

Tecnologia

L'Agència de Qualitat d'Internet, IQUA, ha aconseguit que Microsoft tanqui quatre pàgines personals d'Internet, allotjades a la seva comunitat de blogs Windows Live Spaces, que promovien l'anorèxia i la bulímia.
Segons ha informat avui l'associació, el responsable de Hotmail, Messenger i Spaces de Microsoft per a Espanya, Jaime Esteban, agraeix a l'agència "l'advertència sobre els esmentats continguts, que efectivament infringeixen totes les normes sobre continguts creats pels usuaris i visibles en els nostres llocs".

Esteban ha confirmat el tancament de les pàgines i el bloqueig dels seus autors, esperant que aquest sigui un incident aïllat, i ha invitat l'IQUA a tornar a contactar amb Microsoft "si es torna a detectar qualsevol contingut objectable".

De la seva banda, el president d'IQUA i exdirector de mitjans i serveis de difusió audiovisuals, Santiago Ramentol, ha assenyalat que es "mostra molt satisfet per la decisió de la companyia, ja que la universalitat i la falta d'unes lleis globals que en reglamentin l'ús dificulten la nostra feina".

IQUA també informa que aquesta és la primera ocasió en què una empresa proveïdora de pàgines personals porta a terme un tancament sense necessitat de mediar una ordre judicial.

Altres companyies a les que s'havia sol·licitat la retirada de pàgines amb continguts que podien ser nocius per a joves i adolescents, com Google o Hispavista, han expressat que, basant-se en la llibertat d'expressió, només faran modificacions o supressions en compliment de decisions judicials, segons IQUA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria
URBANISME

Proposen una moratòria de llicències urbanístiques d’un any a una trentena de solars

salt
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona