Societat

L'oferta de cava i xampany per a la nit de Cap d'Any és cada any més gran i va des dels 12 fins als 3.000 euros

Consum

Aquesta nit és l'última de l'any i són moltes les famílies que, quan sonin les 12 campanades, destaparan una ampolla i brindaran per l'any nou; el que ja no és tan segur és de què serà l'ampolla destapada. L'Estat s'ha obert al mercat internacional els últims anys i l'oferta és ara molt àmplia: des del cava de 12€ fins a l'exclusiva ampolla de sis litres de Cristal de Louis Roeder.

La responsable de la botiga de vins Lavinia, Elena Delgado, ha explicat que "els espanyols cada cop tenen més coneixement" i posen més interès per saber el lloc de procedència i les característiques dels caves i del xampany que beuen.

A causa d'aquest nou interès, l'oferta de xampany i caves s'ha incrementat els últims anys, i també la curiositat dels consumidors. "Ara la gent prefereix tastar coses diferents que no ha tastat abans, busca alguna cosa diferent", ha afegit .

Així, segons Delgado, "s'està posant de moda el cava i el xampany rosat, una mica més afruitat i bonic de veure" que els clàssics vins escumosos blancs amb els quals es brinda tradicionalment durant la nit de Cap d'Any. Altres vins, com el Moscato d'Asti italià -un vi dolç escumós amb una miqueta d'agulla- també "guanyen terreny" davant dels més comuns.

Varietat de preus
Pel que fa als preus, hi ha una gran varietat, i, en general, tal com ha assegurat l'experta, un any més des que es va iniciar l'anomenat boicot al cava català, "hi ha major tendència a consumir una miqueta menys de cava i passar a prendre xampany", tot i que el preu de l'últim sigui més elevat.

"La gent se'n va al xampany perquè n'hi ha alguns amb força bon preu, a partir d'uns 20€, i cal tenir en compte que la mitjana de preus dels caves està entre 12 i 16€", ha afirmat. A més, "per Nadal, la gent no té gaires objeccions a gastar en vi i busca el millor", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.