Societat

Es dupliquen les designacions d'advocat d'ofici per delictes de trànsit a Barcelona

Trànsit

La Comissió de Torn d'Ofici del Col·legi d'Advocats de Barcelona ha realitzat més de 2.000 designacions d'advocat d'ofici per presumptes delictes de trànsit durant els set primers mesos a Barcelona, fet que suposa més del doble que el mateix període del 2007, quan es van tramitar prop de 900, segons ha informat l'institució.

Tot i això, cal tenir en compte que no va ser fins l'1 de maig del 2008 que va entrar en vigor la reforma del Codi Penal, que tipifica com a delicte conduir sense permís o sense punts, sota els efectes de l'alcohol i conducció temerària. Entre el gener i el juliol del 2008 han augmentat més del doble les detencions i els procediments judicials per trànsit.

Des del maig s'han realitzat més de 400 designacions d'advocat d'ofici per conduir sense permís i unes vint més per no tenir punts. Pel que fa a alcoholèmies s'ha passat de les 800 durant els set primers mesos del 2007 a les 1.500 el mateix període d'enguany.

Els delictes relacionats amb la conducció temerària i contra la seguretat del trànsit han tingut durant els primers mesos del 2008 una incidència semblant a la d'aquest període del 2007.

El Col·legi d'Advocats de Barcelona ha informat que la majoria de designacions es fan durant els caps de setmana i els dilluns i dimarts, ja que és quan se citen a comparèixer judicialment aquelles persones que han estat acusades d'un d'aquests delictes durant el cap de setmana. Això provoca esperes "considerables" als jutjats de guàrdia, ha assegurat l'institució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS

SOS Costa Brava continua el pols contra el Pla que afecta els Jardins Rubió i Tudurí de Calella

PALAFRUGELL