Medi ambient

Els camps abandonats poden mitigar el canvi climàtic

Un estudi valora les possibilitats de recuperació de carboni de les terres abandonades

Un estudi troba aspectes positius a l’abandonament de terres. El treball científic, assegura que les terres abandonades contribueixen a mitigar el canvi climàtic. És la conclusió que arriba el treball dirigit per l’investigador Stephen Bell durant la seva estada a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). El treball de l’investigador associat a l’Universitat autònoma ha estat publicat a la revista ’Nature Communications’.

Bell destaca “el paper fonamental que exerceixen les terres postagrícoles en la mitigació del canvi climàtic en actuar com a embornals vitals de carboni”. Apunta que “al llarg de la seva història, l’agricultura ha extret més carboni del sòl a tot el món que tot el carboni emès pels Estats Units des de la revolució industrial”. “Les terres agrícoles abandonades representen alguns dels únics casos en què el carboni del sòl s’ha restaurat de manera significativa, però necessitem quantificar millor aquest procés”, conclou Bell, en una espècie de reivindicació de deixar terrenys en guaret.

En un estudi anterior, centrat únicament a l’Estat espanyol, els autors van descobrir que les terres agrícoles abandonades poden acumular carboni orgànic a terra a un destacable ritme del 2,3% anual. En l’article de ’Nature Communications’, es destaca la “urgent necessitat” de millorar la nostra comprensió dels paisatges postagrícoles com a embornals de carboni crucials. L’estudi assenyala, en primer lloc, com els terrenys abandonats es troben de manera indistinta en regions agrícoles de tot el món, cosa que els podria fer globalment rellevants a escala global en els esforços per mitigar el canvi climàtic.

En segon lloc, aquests paisatges, sovint desproveïts de carboni a causa d’anys de pràctiques agrícoles perjudicials, tenen un immens potencial de recarbonització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’habitatge i el sou retarda als 29,8 anys l’emancipació juvenil

barcelona
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra