Societat

Blanes neteja el fons marí de Sa Palomera de les deixalles dels Focs d’Artifici

L’acció de neteja es trasllada al dissabte 5 d’agost i hi participen submarinistes i voluntaris

L’Ajuntament de Blanes, amb el suport del Centre de Busseig Blanes Sub, ha anunciat una jornada de Neteja del Fons Marí que tindrà lloc el dissabte 5 d’agost, de 9 del matí a 12 del migdia. L’acció s’havia previst inicialment per al passat dissabte, 29 de juliol, però s’ha posposat fins a aquest cap de setmana.

La neteja del fons marí és una activitat anual que té lloc després de la celebració del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. L’objectiu principal és treure les deixalles generades pels espectacles pirotècnics. Especialment, la neteja es concentra al voltant de la platja i la Roca de Sa Palomera, d’on es llancen els elements pirotècnics.

Aquesta iniciativa no només pretén mantenir net el fons marí, sinó també sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de protegir els espais naturals, segons informa l’Ajuntament de través d’un comunicat. El Servei de Residus i Neteja de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat l’esdeveniment amb la col·laboració del Centre de Busseig Blanes Sub. S’han inscrit submarinistes amb titulació mínima B2E o Advanced per a la neteja del fons marí. A més, es comptarà amb un grup de persones a la platja per recollir les deixalles que els submarinistes portin a la superfície.

A part dels participants inscrits prèviament, voluntaris i voluntàries espontanis cada any també acostumen a sumar-se a l’activitat quan la veuen en marxa. L’esforç col·lectiu té com a finalitat millorar el medi ambient marí i assegurar que el fons marí de Blanes romangui net i protegit. Per a més informació i inscripcions, es pot contactar amb el Centre de Busseig Blanes Sub a l’adreça [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia