L'encontre amb més tradició, a la Palma

A més de les processons més tradicionals, com per exemple la del silenci, en algunes comarques de les Terres de l'Ebre, sobretot al Priorat i a la Ribera d'Ebre, també se celebra la processó de l'Encontre. En aquesta manifestació religiosa es representa el retrobament entre Jesús i la Mare de Déu després de la resurrecció.

Segons alguns veïns de la Palma d'Ebre, la processó té els seus inicis, fa gairebé setanta anys, en aquest poble de la Ribera. «Tot va començar amb mossèn Tomàs Sanz, que un cop recuperades, en els anys quaranta, les processons més clàssiques, ell va concebre aquesta altra processó», explica Josep Miret, veí de la Palma d'Ebre, que tot i que aleshores tenia només deu anys ja des del principi es va involucrar en els actes de la Setmana Santa. Des de llavors, doncs, cada diumenge de resurrecció es representa aquesta trobada a la Palma d'Ebre. Com en altres pobles, les noies acompanyen la imatge de la Verge, que entra a la plaça de la Vila amb un vel, i els nois acompanyen la del Sagrat Cor, que és la imatge que es fa servir a la Palma. La processó es fa en silenci fins a la plaça del poble, però un cop allí, quan es produeix l'encontre, es llança una traca i tot seguit es canta. Després, les imatges i els armats tornen cap a l'església, on se celebra una missa solemne.

Miret assegura que malgrat que totes les processons que tenen lloc aquests dies són molt populars, aquesta té especialment «molt d'èxit» i, a més, la gent del poble sempre hi participa. «De moment no hem tingut mai cap problema perquè la gent prengui part en els actes de la Setmana Santa, ja que durant aquestes vacances vénen al poble molts familiars i amics, que ajuden en tot», comenta Miret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.