Administracions

El jutge avala la urbanització de la Pineda d’en Gori, a Palamós

Considera que la tramitació que va fer l’Ajuntament del projecte d’urbanització i la modificació del Pla d’Actuació Urbanística va ser la correcte

El Jutjat del Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha resolt que la tramitació que va fer l’Ajuntament de Palamós del projecte d’urbanització de la Pineda d’en Gori ha estat correcte. La justícia, doncs, ha desestimat el recurs que va interposar Salvem la Pineda d’en Gori a la modificació d’aquest projecte. El recurs, una demanda col·lectiva, es va interposar específicament per la modificació del projecte del Pla d’Actuació Urbanística (PAU), que es va aprovar l’abril del 2019; el projecte incorporva els criteris de la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural. El PAU serveix per a l’ordenació i la urbanització de terrenys classificats com a sòl urbanitzable no programat per a la realització d’unitats urbanístiques integrades

Encara queden, però, tres recursos més, un per a cadascun dels edificis que s’hi van fer i que afectaria la construcció d’aquests, segons ha explicat l’alcalde, Lluís Puig: “El jutjat el que ve a dir és que la tramitació que va fer l’Ajuntament és el correcte”.

L’oposició a aquest projecte es va intensificar ara fa poc més de dos anys. L’any passat, Salvem la Pineda d’en Gori va reclamar a l’Ajuntament que no atorgués la llicència per a la construcció del tercer edifici previst al sector. Ho va fer, però, després que ja s’haguessin completat els dos primers edificis. Els motius van ser, i segons els opositors, que el projecte havia tingut diversos informes desfavorables d’Urbanisme, dels Bombers i de Paisatge i s’hauria d’adaptar el projecte als requisits per poder atorgar la llicència. El 2021, l’Ajuntament va denegar la llicència urbanística per fer el tercer edifici d’apartaments previst a la unitat d’actuació. La decisió la va prendre. El motiu va ser que el projecte presentat pels promotors d’aquest tercer edifici no s’adaptava al nou pla director urbanístic de revisió dels sòls no sostenibles de la Costa Brava. La proposta era fer un edifici de vint-i-quatre apartaments, igual que els polèmics dos blocs que ja s’han executat, dins d’aquest mateix àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia