Entren en vigor les mesures d’emergència per sequera a 24 municipis
Les restriccions afecten 22 de la zona de l’aqüífer del Fluvià-Muga i a 2 del pantà de Riudecanyes
Les mesures de l’emergència per sequera hidrològica a l’aqüífer del Fluvià-Muga i al pantà de Riudecanyes entren en vigor aquest dimecres, quan el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat la resolució de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) que declara la màxima alerta en aquestes zones. La setmana passada, el director de l’ACA, Samuel Reyes, va anunciar la decisió després de la reunió telemàtica de la Comissió Interdepartamental de la Sequera, encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Les restriccions es van aprovar per la situació crítica en què es troben les dues reserves. És la primera vegada que Catalunya decreta l’estat d’emergència previst en el pla del 2020.
RES ACC/2892/2023 s'actualitzen estats de #sequera pluviomètrica en diverses unitats d'explotació i es declara estat d'emergència per #sequera hidrològica a les unitats d'explotació de l'#aqüífer del #Fluvià-Muga i #Riudecanyes https://t.co/HXqCA8tbty
— DOGC (@DOGCdeldia) August 9, 2023
L’emergència afecta 22 municipis de l’Alt Empordà i 2 del Baix Camp i comporta limitar el consum d’aigua a 200 litres per habitant al dia, entre altres restriccions més enllà dels usos urbans. La restricció de litres per habitant fa referència als usos de serveis municipals i no a l’aixeta directa de les llars. Els 22 municipis afectats de l’Alt Empordà són: Agullana, Armentera, Capmany, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Masarac, Mollet de Peralada, Palau Saverdera, Pau, Pedret i Marzà, Peralada, Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià, Ventalló, Vilabertran, Viladamat, Vilajuïga i Vilamacolum.