Societat

El Suprem dels EUA analitzarà per primer cop en 70 anys el dret de portar armes

Estats Units

El Tribunal Suprem dels EUA preveu revisar aquesta setmana per primera vegada en 70 anys si la prohibició de dur armes curtes, vigent en diversos Estats i al districte de Colúmbia, és incompatible amb la Constitució del país.
Els nou magistrats del Suprem hauran d'analitzar la segona esmena de la Constitució que estableix que, "sent necessària una milícia ben regulada per a la seguretat d'un Estat lliure, no es violarà el dret del poble a posseir i portar armes". L'alt tribunal dels EUA avaluarà així una part de la Constitució que no ha estat interpretada de manera definitiva en més de dos-cents anys, segons indica avui el diari Washington Post.

El Tribunal Suprem revisarà una sentència de la Cort Federal d'Apel·lacions en la qual s'estableix que el districte de Colúmbia, la capital dels Estats Units, no pot prohibir als ciutadans dur armes, basant-se en la segona esmena de la Constitució.

El districte de Colúmbia, no obstant això, defensa el seu dret a prohibir-ho, i tem que la interpretació que ha fet la Cort Federal d'Apel·lacions de la Constitució pugui obligar-los a derogar la llei que prohibeix l'ús de pistoles i revòlvers a la ciutat des de fa 31 anys.

L'origen de la disputa
La disputa té el seu origen en una demanda que va ser presentada per Dick Anthony Heller, un guàrdia de seguretat, després que el districte de Colúmbia rebutgés la seva sol·licitud de guardar la seva pistola a casa seva per poder protegir-se si fos necessari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.