Infraestructures i serveis

Palafrugell demana a Urbaser que renovi la flota dels vehicles

L’Ajuntament de Palafrugell va decidir, en la junta de govern local de la setmana passada, presentar un requeriment a l’empresa Urbaser SA pel mal estat de la flota de vehicles que s’utilitzen en la recollida d’escombraries al municipi, així com dels contenidors ubicats a la via pública. Urbaser SA és l’empresa adjudicatària per la recollida d’escombraries a Palafrugell.

Al llarg d’aquest estiu des de l’àrea de qualitat urbana s’han pogut constatar diverses avaries en els vehicles d’escombraries que han afectat la recollida de residus, de les diferents fraccions, així com altres desperfectes en els camions que provoquen brutícia a la via pública i fortes pudors. D’altra banda, també s’han detectat molts contenidors en mal estat i una manca en l’estoc de nous contenidors i de peces per arreglar els existents. Aquesta situació ha comportat també un augment en les queixes de la ciutadania, en referència al desbordament dels contenidors i la manca de compliment d’horaris en la recollida, principalment en els comerços. D’altra banda, en diversos informes requerits a Urbaser en les darreres setmanes sobre l’estat de la flota de vehicles, la pròpia empresa ha reconegut que d’un total de 15 vehicles, entre 12 i 14 tenen una avaria a la setmana que sol resoldre’s el mateix dia, així com d’altres afectacions en algun vehicle la reparació de la qual és de més llarga durada.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament ha instat a l’empresa Urbaser SA a donar solució a la problemàtica generada en el servei de recollida de residus, amb dia 8 de setembre com a data límit per justificar els canvis per millorar aquesta situació que l’empresa ha portat a terme. En aquest sentit, segons Juli Fernández, l’alcalde de Palafrugell, “el servei d’escombraries és un aspecte clau de qualsevol municipi i més d’un municipi turístic en els mesos d’estiu. És per això que situacions com aquesta no es poden passar per alt i des de l’equip de govern hem volgut demanar responsabilitats a l’empresa contractada per tal que compleixi els termes del contracte que té vigent amb nosaltres. A més, Fernández ha manifestat que “si aquest requeriment no té l’efecte esperat, emprendrem les mesures oportunes i denunciarem a l’empresa per incompliment de contracte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia