Societat

3 nens infectats d'hepatitis C a l'hospital de la Vall d'Hebron

Salut

Els primers indicis de la infecció dels tres menors, d'entre 3 i 12 anys, apunten que es podria tractar d'un error humà mentre els nens feien hemodiàlisi. En concret, per haver compartit un medicament extret d'una mateixa ampolleta.
Amb tot, la direcció de l'hospital, segons publica El Periódico, ha descartat que l'incident sigui conseqüència d'una negligència del personal sanitari i l'ha atribuït a un fet accidental. I és que, segons han justificat, és "molt freqüent" que el virus de l'hepatitis C sigui a les unitats d'hemodiàlisi, ja que entre el 10% i el 30% de les persones que fan aquest tractament n'estan infectades.

En qualsevol cas, l'hospital ha fet proves a catorze nens més que també es van sotmetre a diàlisi a l'Hospital MaternoInfantil de la Vall d'Hebron i tots han donat un resultat negatiu. Encara queden, però, quatre nens més a qui han de fer les anàlisis, però que encara no han anat a l'hospital.

Se sospita que el focus de la infecció és un nen de 15 anys a qui van fer diàlisi renal l'any passat. Com que aquest virus pot estar latent durant sis mesos, l'hospital ha volgut fer les proves als nens que es van fer diàlisi durant l'any passat.

Fins a l'adolescència
El virus de l'hepatitis C pot estar a la sang dels afectats, sense causar símptomes, fins que arriben a l'adolescència, per això a partir d'ara aquests nens hauran de passar controls periòdics de la seva funció hepàtica.

Els protocols internacionals obliguen a aïllar els afectats per hepatitis C que necessiten dialitzar la sang. Segons la normativa, el portador del virus de l'hepatitis C ha de rebre diàlisi en una sala separada de la resta de malalts, amb una màquina exclusiva per a ell i fent servir material, com agulles o pinces, d'un sol ús. A més, es recomana que siguin atesos per una infermera destinada només a ells. Una demanda que no es pot portar a terme als hospitals catalans, precisament, per la manca de personal. L'Hospital de la Vall d'Hebron tampoc compleix aquest requisit, tot i que separa els afectats per hepatitis C de la resta amb una mampara de plàstic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

S’inicien les obres per implantar un nou carril bici al carrer Nou

figueres

Molta participació a la processó de la Festa del Carme

l’escala
seguretat

Demanen a l’Ajuntament de Barcelona que suspengui la compra de pistoles elèctriques

BARCELONA
societat

Detingut un reincident en furts i robatoris al municipi

cassà de la selva
medi ambient

Comença l’aportació de sorra a Sitges i els hotelers volen solucions estructurals

SITGES
religió

Apartat un mossèn denunciat per abusos els anys 80 a Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma de Gramenet
urbanisme

Tarragona blinda la zona de vianants entre les rambles

Tarragona

A punt cinc refugis climàtics i tretze zones d’ombra

palafrugell
URBANISME

Un milió d’euros per al projecte de recuperació de la Bassa Nova de Reus

Reus