Societat

Primer detingut a l'Estat acusat de crear virus per a mòbils

El jove detingut a València va crear i va difondre a la xarxa de telefonia mòbil més de vint variants de virus

La Policia Nacional ha detingut a València, per primera vegada a l'Estat, un jove de 28 anys, acusat de crear un virus que afectava a telèfons mòbils de gamma alta i que ha perjudicat a unes 115.000 persones i provocat perjudicis milionaris a les operadores de mòbils i als propis usuaris.

La direcció general de la Policia i de la Guàrdia Civil assenyala en un comunicat que és la primera vegada que es deté a Espanya el creador d'un virus d'aquest tipus i el seu arrest ha estat fruit d'una investigació de la Brigada Tecnològica de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF), que ha durat més de set mesos.

El detingut, segons la Policia, va crear i va difondre a la xarxa de telefonia mòbil més de vint variants de virus que afectaven a telèfons mòbils de gamma alta, en concret els dotats amb el sistema operatiu symbian.

En l'operació policial s'han intervingut dos ordinadors, diversos discs durs, nou telèfons mòbils de gamma alta i altres dispositius.

La tècnica usada
La tècnica utilitzada per aquest jove estava basada en uns virus (CommWarrior i Cabir), que ja van afectar cents de telèfons mòbils durant els mundials d'atletisme d'Hèlsinki el 2005.

Quan un terminal s'infectava començava a propagar el virus a través del bluetooth a tots els telèfons al seu abast i a enviar-se com a missatge multimèdia a tots els números de l'agenda i els que es trobessin en les llistes de trucadesi missatges rebuts.

Aquest tipus de virus, a fi d'induir a l'usuari a obrir els missatges infectats, es camuflaven simulant ser imatges eròtiques, tons de trucada, notícies esportives i fins i tot aplicacions de xat o un supòsit nou antivirus per a mòbils.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.