Societat

Unes imatges de Google Earth mostra la pràctica de pesca il·legal a les Canàries

Unes imatges de satèl·lit disponibles a Google Earth han revelat la pràctica de pesca il·legal a les Canàries, la qual cosa ha permès al partit dels Verds denunciar el fet davant de la Unió Europea, segons ha informat la formació ecologista.

En les imatges es poden observar dos vaixells que usen xarxes d'arrossegament sobre els fons de sorra de les platges de sotavent de Fuerteventura.

En resposta a una pregunta realitzada per l'eurodiputat David Hammerstein, la Comissió Europea ha dit a la formació que investigarà aquestes pràctiques a l'illa, ja que està prohibit l'ús de xarxes i altres arts similars a les Canàries, agrega.

Els Estats membres han de vetllar pel compliment d'aquest reglament, però la Comissió també du a terme les seves pròpies inspeccions per comprovar el compliment d'aquesta vigilància i, si és precís, prendre mesures, ha explicat la Comissió Europea en la resposta al Verds.

La formació demana al govern canari més vigilància i aplicació de la llei en aquests espais marins que, "encara que protegits al paper, continuen sent agredits a plena llum del dia i dels satèl·lits


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.