Societat

Prop d’un 40% dels aliments que es produeixen no arriben a ser consumits

Prop d’un 40% dels aliments que es produeixen no arriben a ser consumits. Així ho han denunciat professionals del sector gastronòmic en una jornada organitzada per la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme (CGT) de la Universitat de Girona i l’ajuntament de Calonge i Sant Antoni. Amb el malbaratament alimentari com a fil conductor, la jornada ha conclòs la necessitat de recuperar la cultura de l’aprofitament, valorar el menjar i vetllar per un consum conscient i responsable.

Al matí, la Sala de Graus de la Facultat de Turisme de la UdG ha acollit una taula rodona en la qual hi han intervingut Gaby Susanna, directora de la Plataforma Aprofitem els Aliments; Ada Parellada, restauradora i propietària del restaurant Semproniana de Barcelona; Gemma Barceló, del departament d’I+D d’El Celler de Can Roca; Diane Dodd, presidenta de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) i Carmel Mòdol, Secretari de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. A la tarda, el Castell de Calonge ha d’acollir la conversa ‘Menja’t el malbaratament’, a càrrec de Gaby Susanna i Ada Parellada.

L’experiència pròpia de cada ponent ha permès explicar quin és l’actual context del malbaratament dels aliments, definit com un problema global que ha anat creixent a mesura que la societat ha anat evolucionant desordenant els seus hàbits alimentaris a causa de l’acceleració, la manca de temps i la falta d’energia. S’han enumerat també múltiples accions com a possibles solucions per minimitzar els efectes d’aquest fenomen, que cal combatre a partir d’iniciatives i comportaments individuals i col·lectius amb la finalitat de no malbaratar els aliments i, d’aquesta manera, dignificar la vida senzilla i l’austeritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acord d’augment salarial i vaga desconvocada de la recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Tallen l’R13 i l’R14 entre Vimbodí i l’Espluga del Francolí per un atropellament

VIMBODÍ
societat

Controlat l’incendi que va obligar a tallar l’AP-7 i el TAV

agullana
societat

La cursa ‘Apaguem el càncer’ reuneix 1.200 participants

girona
MOBILITAT

Pla de busos de Renfe per suplir el tall de les obres a l’aeroport del Prat

barcelona
crisi migratòria

Tensió a la frontera de Ceuta per un intent d’entrada massiu de migrants

barcelona
trànsit

Primera prova de límit de velocitat a 100 km/h a l’autopista AP-7

barcelona
medi ambient

La temperatura del mar cau un grau però continua estan en dígits de rècord

barcelona
EMRPESA

150 empreses de Móra la Nova opten a les ajudes del fons nucelar

barcelona