Societat

barcelona

La copa Amèrica marcarà el Saló Nàutic, que espera més de 50.000 visitants

Els organitzadors del Saló Nàutic esperen mantenir aquest any els més de 50.000 visitants d’anys anteriors, en una edició que estarà marcada per la pròxima celebració de la copa Amèrica a Barcelona. Arran de l’interès que ha aixecat la competició, s’ha reduït lleugerament el nombre d’expositors en comparació amb l’any passat, fins a 240, tot i que alhora “gran part” dels que hi haurà han augmentat la superfície expositiva i, en total, s’igualaran els 22.000 m² d’altres edicions. El saló se celebrarà de l’11 al 15 d’octubre al moll d’Espanya, al moll de la Fusta i al Port Vell, tot i que, a diferència d’altres ocasions, algunes embarcacions hauran de canviar d’ubicació arran dels preparatius de la copa Amèrica i l’espai que ocupen els equips participants.

Segons va explicar ahir el director del Saló Nàutic, Josep Antoni Llopart, en la presentació d’aquesta edició, el fet que hi hagi menys expositors però la mateixa superfície expositiva s’explica perquè els expositors volen estands més grans per l’efecte de la copa Amèrica. Pel que fa a la xifra d’embarcacions, seran unes 160 destinades a l’exposició, en la línia del 2022, tot i que les de caràcter científic i divulgatiu es trobaran prop del Portal de la Pau, fora del recinte del saló, per la reducció de l’espai disponible a la làmina d’aigua.

Paral·lelament, durant els dies de Saló Nàutic es faran activitats diverses com ara conferències centrades en la innovació, la sostenibilitat i l’economia blava a l’Àgora Port; sortides a mar amb un vaixell Imoca; el Fun Beach, on es podran provar productes ‘in situ’; diversos food trucks, i la possibilitat de visitar l’America’s Cup Experience, a la qual es podrà accedir amb descompte mostrant l’entrada del saló.

Segons el director general de l’Associació Nacional d’Empreses Nàutiques (Anen), Jordi Carrasco, el lloguer està agafant molt pes i quatre de cada deu embarcacions que es venen són per a arrendaments. Entre el gener i l’agost, s’han registrat un total de 5.191 matriculacions, un increment interanual del 5,4%.

El president del Saló Nàutic, Luis Conde, va explicar que encara no han estudiat com serà l’edició del 2024, tenint en compte que, per dates, coincidirà amb la fase final de la copa Amèrica i no hi haurà espai disponible al Port Vell.

Un bus nàutic per 15 anys

El consell d’administració del Port de Barcelona ha aprovat treure a licitació el servei de bus nàutic entre els molls de Drassanes i Llevant per als pròxims 15 anys. Els vaixells que s’utilitzin hauran de tenir una capacitat mínima de 50 passatgers, hauran de ser zero emissions i estar equipats amb plaques solars o hidrogen i connexió a la xarxa elèctrica. L’eslora haurà de ser de 15 metres i la màniga, de 6 com a màxim. La parada del bus nàutic al moll de Llevant es farà en el que serà una nova estació marítima als antics magatzems del port de Barcelona, que s’estan rehabilitant, i disposarà d’un servei de restauració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.