Societat

La desena Oncotrail suma 381.000 euros per la lluita contra el càncer

La desena edició de l’Oncotrail, la trail solidària per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, el Club Atlètic Palafrugell i l’Agrupació Excursionista Palafrugell, ha tornat a ser un èxit de participació i de recaptació. Uns 2.700 participants integrants de 313 equips han pres la sortida a les 9 del matí a la plaça de Can Mario amb el repte de completar els 100 km de recorregut per camins de ronda de la Costa Brava i corriols de les Gavarres. Al marcador de donatius, la xifra de 381.000 euros recaptats que fan ascendir fins a més de 2.350.000 euros els fons recollits al llarg d’aquests 10 anys per millorar el benestar de les persones afectades de càncer i avançar en la investigació de la malaltia.

El moment més emotiu s’ha produït abans de la sortida, quan la plaça de Can Mario de Palafrugell era plena de gom a gom. El director de la cursa, Lluí Comet, ha demanat un minut de silenci en memòria de totes les persones que ens han deixat al llarg d’aquests 10 anys a causa de la malaltia, mentre la coral infantil Els Virolets interpretava la cançó “Un núvol blanc”. Els moments previs han estat amenitzats per una batucada a càrrec del Dracs de la Bisbal.

La jornada, que ha transcorregut sense incidències destacades, ha estat marcada per la forta calor, amb temperatures per sobre de les habituals per aquesta època de l’any. Malgrat això, els equips més competitius han aconseguit rebaixar els temps registrats en edicions anteriors. Així, l’equip Quetzal (dorsal 179) ha repetit el primer lloc de la classificació que ja va aconseguir l’any passat, amb un temps de 9 hores i 10 minuts. L’equip Clínica Dental Barea -Zona Zero (dorsal 39) han estats els següents a creuar la línia de meta, amb un temps de 9 hores i 15 minuts, seguits pels Miquelets AEP (dorsal 288), amb un temps de 9 hores 28 minuts.

El límit màxim de temps per acabar la cursa, que molts equips fan caminant, és de 30 hores, per la qual cosa la nit i matinada serà un degoteig d’equips, i durant el matí i migdia del diumenge s’espera l’arribada dels últims participants. “Per a nosaltres no té cap importància l’ordre d’arribada, tots els equips tenen el mateix mèrit perquè tots han fet un esforç per recaptar fons i ajudar a la nostra causa, que és l’autèntic objectiu de la cursa”, ha explicat Comet. L’Oncotrail va ser pionera en aquest format i amb els anys s’ha consolidat com un dels esdeveniments esportius i solidaris més esperats del calendari. El repte consisteix a fer 100 km per etapes, en equips d’entre sis i vuit membres que poden anar fent relleus entre ells, si bé sempre n’hi ha d’haver quatre en moviment. Per inscriure’s, els equips han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros a la Fundació Oncolliga Girona, que destina aquests recursos a millorar el benestar i la qualitat de vida dels malalts de càncer i a finançar projectes de recerca sobre la malaltia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.