Societat

La Generalitat diu que el TSJC confirma la seva actuació i que no alterarà els seus plans

El departament d'Educació no alterarà la seva planificació respecte a l'aplicació a les escoles de la tercera hora de castellà en considerar que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat tant el decret de la Generalitat com l'actuació de la conselleria.

Aquest tribunal ha dictat una interlocutòria en la qual requereix a la Generalitat garantir a partir de l'inici del pròxim curs "l'estricte compliment de l'impartiment del nombre d'hores destinades a l'àrea de llengua castellana, fins a arribar a un nombre global de 665 hores, identificant les matèries que s'ofereixin en castellà", en l'etapa d'educació primària.

En un comunicat, la conselleria que dirigeix el socialista Ernest Maragall assegura que el pronunciament del TSJC és "explícitament favorable a la posició mantinguda per aquesta administració".

En primer lloc, considera que la interlocutòria li és favorable ja que rebutja la pretensió de Convivència Cívica Catalana, organització que va presentar el recurs, que suspengués de manera cautelar el decret català que desplegava la norma estatal sobre la tercera hora de castellà.

En la seva interlocutòria, el TSJC constata, en l'apartat d'antecedents, la situació d'"incompliment" de la normativa sobre la tercera hora del castellà per part de la Generalitat, que ha ajornat diverses vegades el termini en el qual les escoles estaven obligades a presentar el seu projecte lingüístic, en el qual havien d'especificar com es tracta exactament el castellà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.