Societat

El govern augmenta en 500 euros l’ajut a les rendes més baixes per entrar a una residència

Si una plaça val 2.02l euros al mes, la cobertura passarà del 37% actual a més del 60% en el cas de les famílies amb menys recursos

L’aportació econòmica del govern per poder accedir a una plaça de residència augmentarà un 65% en el cas de les rendes més baixes i passarà dels 747 euros actuals 1.238 euros. L’actualització i reforçament de les prestacions econòmiques vinculades (PEV) és una de les mesures més importants del decret llei sobre les prestacions vinculades que ha aprovat avui el consell executiu i que ha presentat el conseller de Drets Socials Carles Campuzano.

La mesura actualitza les quanties mínimes i màximes del finançament per accedir a una residència vinculades a la llei de la dependència i que estaven congelades, segons ha destacat Campuzano, des de l’any 2012.

Aquesta actualització, “molt substancial”, no només afecta als nous usuaris, sinó també als que ja hi són i es calcularà en funció del nivell de renda. Amb les noves tarifes, i tenint en compta que el preu de referència d’una plaça residencial és de 2.02l euros al mes, la cobertura passarà del 37% actual a més del 60%, segons ha garantit el conseller que ha destacat la importància de la mesura “per avançar cap a la universalització, reduir les llistes d’espera i introduir un nivell d’equitat”.

El decret, també dona més llibertat als usuaris “per decidir on volen viure”. Tot plegat, ha explicat Campuzano, amb la voluntat de passar dels 90.000 euros que es destinaran el 2023 a aquest concepte a 178.000 l’any 2024.

Campuzano, que espera que el Parlament convalidi el decret llei en un mes, ha tornat a denunciar l’infrafinançament que pateix Catalunya també en aquest tema.”Farem un esforç significatiu, més del 80% del finançament està recaient en la Generalitat i la família i l’estat no assumeix la seva responsabilitat”, ha denunciat Campuzano, que considera que “el sistema de finançament a la llei de la dependència ha fet fallida” i ha demanat “lleialtat” al govern de Madrid perquè “sense afrontar aquest finançament no podrem afrontar els reptes de futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia