Societat

Societat

Jordi Soler, exgerent de Badalona Comunicació

Va impulsar Ràdio Ciutat de Badalona i va assumir el procés d’adquisició de Televisió de Badalona

L’exgerent de Badalona Comunicació, l’empresa que gestiona els mitjans municipals de la ciutat, Jordi Soler i Miravent, va morir dilluns, dia 16 d’octubre.

Soler va ser el responsable de la modernització i reestructuració del sistema de mitjans de comunicació municipals de Badalona. Va treballar a Ràdio Ciutat de Badalona en una primera etapa entre el 1993 i el 1996, i l’any 1999 va retornar al mitjà per viure una segona etapa que va durar fins al 2005, quan es va jubilar amb 67 anys.

En aquesta segona etapa, l’alcaldessa de la ciutat Maite Arqué el va nomenar gerent de Ràdio Ciutat de Badalona en substitució de Jordi Martí. Durant aquesta gerència va potenciar la ràdio, va posar en marxa Televisió de Badalona, amb la compra del Canal 51, i va assumir la responsabilitat de fer la revista d’informació municipal Bétulo, que fins aquell moment s’editava en el Departament de Comunicació de l’Ajuntament. Per poder agrupar tots aquests canals, va traslladar-se fora del centre de la ciutat, en un edifici de quatre plantes al barri de Morera, i va canviar el nom de l’empresa de Ràdio Ciutat de Badalona SA pel de Badalona Comunicació SA. Totes aquestes novetats en un primer moment van percebre’s com a arriscades, però amb el pas dels anys van anar-se consolidant fins al punt que avui dia encara es mantenen. Soler va anar aportant nous canvis tècnics que van fer que els mitjans, sobretot la ràdio, es mantinguessin com a puntals en l’àmbit local. A més, era també un home molt vinculat amb la xarxa de televisions locals de Catalunya, i sobretot molt influent a la xarxa de Barcelona, i això va permetre a Televisió de Badalona gaudir dels millors programes locals.

Format a l’Escola Industrial, també va deixar per a la història de Badalona haver impulsat el Festival Internacional Filmets de Badalona, tota una referència internacional avui en dia en l’àmbit dels curtmetratges. Per altra banda, durant 25 anys va exercir de comercial, i durant uns altres 25 va estar a l’àmbit municipal com a càrrec de confiança del PSC de Badalona.

La cerimònia de comiat serà avui, a les 9.50 h, a l’oratori del tanatori Sancho de Ávila de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia