Societat

Les titulacions amb menys de 30 alumnes se suprimiran, però també s'aplicarà el criteri de territorialitat

Educació

Les universitats públiques i privades de Catalunya podran veure com apareixen noves carreres i desapareixen algunes de les seves titulacions que tenien fins ara. La Generalitat aprofita l'aplicació del pla de Bolonya per "dinamitzar l'oferta universitària", segons explica el director general d'universitats Joan Majó.

Segons el Mapa Universitari Català hi ha una trentena de titulacions que deixaran de cursar-se, a partir de l'any 2010. "Totes les titulacions que no tenguin més de trenta alumnes matriculats -assegura Majó- no vol dir que desapareguin sinó que es reconvertiran en estudis de postgrau o es fusionaran estudis amb pocs alumnats per fer-ne una titulació amb un tronc comú".
En perill d'extinció hi ha titulacions com "història, història de l'art o geografia de la Universitat de Lleida, moltes enginyeries, entre d'altres". Majó afegeix que "les filologies, en general, estan en un estat molt crític i intentem trobar mesures per salvar aquesta situació".

El número d'alumnes que té una carrera, però, no és l'únic criteri que es té en compte. "Hi ha excepcions. Intentem prioritzar -diu Majó- les titulacions que, encara que no tenguin els alumnes que considerem necessaris per mantenir una titulació, tenen algun interès estratègics o territorials, com en el cas del estudis tèxtils, a Catalunya, o els agroalimentaris, a Lleida".

Noves titulacions
El Mapa Universitari Català inclou, a més, l'aparició d'una seixantena de titulacions noves que han proposat les mateixes universitats. Segons Majó, les noves titulacions són "les bio, com les de biomedicina".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Terrassa dobla el pressupost per netejar grafits i arriba als 100.000 euros

Terrassa
societat

La Diputació de Girona regula els contractes del món artístic

girona
MEDI AMBIENT

L’àmbit metropolità del Llobregat, hàbitat de 336 espècies protegides

Barcelona
societat

S’intensificaran els controls a motoristes per l’increment d’accidents

girona
Tecnologia

Una errada informàtica afecta transports, comunicacions i negocis arreu del món

Barcelona

Una incidència tecnològica afecta el funcionament del telèfon 061 Salut Respon

Barcelona
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona

El vehicle privat, l’única opció

Barcelona
GIRONA

Un bloc de set pisos al parc Jordi Vilamitjana

girona