Societat

Sants acollirà la setmana vinent un gran simulacre d’atemptat terrorista

Interior reforça el nivell 4 d’alerta antiterrorista i incrementa la seguretat vinculada amb la comunitat jueva i altres punts estratègics de Catalunya

Els Mossos faran més identificacions preventives

L’estació de Sants acollirà la setmana vinent un simulacre d’atemptat terrorista. Serà el més complex i de més magnitud que s’hagi fet fins ara a Catalunya i servirà per posar en pràctica mitjans tecnològics i procediments policials. Aquesta és una de les mesures que s’han acordat avui durant la reunió del Gabinet antiterrorista convocat pel conseller d’Interior Joan Ignasi Elena i on s’ha acordat també reforçar l’actual nivell 4 sobre 5 d’amenaça terrorista i incrementar la seguretat vinculada amb la comunitat jueva i altres punts estratègics de Catalunya.

En concret, els Mossos han explicat que augmentaran les hores extraordinàries destinades al Pla Operatiu Específic Antiterrorista (POE-A) per reforçar espais altament sensibles, on preveuen fer patrullatges més proactius. En aquest sentit, els agents faran més identificacions de vehicles i persones. “Fins ara als punts d’interès policial els dispositius tenien una finalitat més reactiva, però cal més prevenció i detecció”, ha destacat el comissari en cap, Eduard Sallent, que ha qualificat la reunió d’aquest matí d’”extraordinària”. “Hem fet una anàlisi local del que està succeint a Israel i a la Franja de Gaza, que té conseqüències en la seguretat europea i a Catalunya”, ha explicat Sallent.

A la reunió, que s’ha celebrat al complex central dels Mossos de Sabadell, s’ha acordat també potenciar les accions vinculades a la ciberseguretat i intensificar l’intercanvi d’informació amb la resta de cossos de seguretat, tant públics com privats.

Des de Mossos s’ha destacat que el 17% de l’activitat policial que fan actualment esta destinada a la prevenció en l’àmbit terrorista. I que des de gener fins ara s’hi han dedicat un total de 630 mil hores a la prevenció.

L’estat actual d’amenaça terrorista ha motivat també que durant les nits de les religions prevista per aquest cap de setmana no s’obrin al públic els llocs de culte dedicats a la religió jueva. També Vueling ha anunciat la prohibició dels vols a Tel Aviv.

Els Mossos d’Esquadra augmentaran les hores extraordinàries destinades al Pla Operatiu Específic Antiterrorista (POE-A) per reforçar espais altament sensibles, on preveuen fer patrullatges més proactius. En aquest sentit, els agents faran més identificacions de vehicles i persones. “Fins ara als punts d’interès policial els dispositius tenien una finalitat més reactiva, però cal més prevenció i detecció”, ha destacat el comissari en cap, Eduard Sallent. L’increment d’hores i la proactivitat són acords del Gabinet Antiterrorista extraordinari celebrat aquest divendres al Complex Central dels Mossos, on també s’ha establert intensificar l’intercanvi d’informació amb la resta de cossos de seguretat, tant públics com privats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia