Societat

La CIA i el Vaticà han modificat textos de la Wikipèdia

Segons un informe de la televisió britànica BBC, s'ha comprovat que la CIA, el Partit Demòcrata dels EUA i el Vaticà estarien al darrere de diversos canvis i manipulacions que s'han fet als continguts de l'enciclopèdia virtual Wikipèdia.

Un dels afectats és el president iranià, Mahmud Ahmadinejad, a qui la CIA hauria afegit alguns comentaris en el seu perfil, com també hauria modificat algunes informacions sobre la invasió dels Estats Units en la guerra de l'Iraq del 2003.

També la pàgina del líder nord-irlandès Gerry Adams (veure la pàgina a l'apartat Enllaços Externs) hauria rebut visites interessades des del Vaticà, que segons l'informe hauria eliminat paràgrafs sencers de la seva biografia.

Tot plegat s'ha descobert en posar en marxa una nova eina, el WikiScanner, que registra i identifica els ordinadors que modifiquen els textos, elaborats pels mateixos usuaris i internautes -sense cap control, ja que qualsevol persona és lliure d'escriure, explicar i definir paraules, conceptes i personatges-. En l'actualitat existeixen versions de la viquipèdia en 120 idiomes.

Altres empreses implicades
Així, a part de la CiA i el Vaticà, hi ha d'altres empreses i organitzacions des d'on s'han fet modificacions a les entrades de la Wikipèdia, des d'Amnistia Internacional a Fox News, diverses petroleres nord-americanes, Nestlé, My Space i l'església de la Cienciologia.

Els responsables han decidit advertir-ho a l'inici dels articles afectats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.