Societat

Societat

Salvador Albuixech, president de l’Associació de Comerciants de Sant Gervasi

Va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona l’any 2004

L’editor, comerciant i dirigent veïnal Salvador Albuixech i Mañas ha mort als 77 anys, segons ha publicat a les xarxes socials el regidor de Seguretat, Albert Batlle.

Nascut a la mateixa capital catalana l’any 1946, va viure la seva infantesa al barri de la Sagrada Família, però ja fa més de 30 anys que es va traslladar a viure a Sarrià-Sant Gervasi. La seva professió era la d’editor. Va treballar com a gerent d’una empresa del Grup Z, va escriure en diversos diaris com El Correo Catalán i El Periódico i, juntament amb un amic, va voler fundar una revista de modes, però no els va acabar de sortir bé. Arran d’aquesta ensopegada, va començar a col·laborar amb la revista de Barnavasi (1990), que representava l’eix comercial de Sant Gervasi. Però la seva vinculació amb Barnavasi ja venia de lluny. Des de la seva fundació (1984) va començar a anar a les reunions de l’associació fins que li van demanar per entrar a la junta. Va ser tresorer, vicepresident i coordinador de Barnavasi i Galvany Comerç fins que finalment, el 1998, es va crear la Federació d’Associacions de Comerciants de Sant Gervasi, i ell va ser-ne escollit president. Al llarg d’aquests anys van dur a terme diverses iniciatives a favor del comerç de proximitat i l’any 1995 van pressionar fins a aconseguir una moratòria de vint anys en contra de la llei d’arrendaments urbans.

També va ser vicepresident del Consell de Barri, que, entre altres accions, va constituir una comissió de festes per impulsar una festa major de Sant Gervasi que estava morta.

En reconeixement de la seva tasca per fomentar la participació dels botiguers de Sant Gervasi i pel seu compromís amb Barcelona, l’any 2004 va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia