Societat

societat

Campuzano confia que es revisi “a fons” i es doti la llei de la dependència

El conseller de Drets Socials diu que la legislatura espanyola ha d’afrontar un finançament més “sostenible i equitatiu”

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha reiterat que l’actual llei de la dependència “ha fet fallida” i no permet proveir de més places el serveis assistencials. Campuzano confia que la legislatura espanyola que s’iniciï afronti el repte de revisar a “a fons” la llei i que la doti d’un nou sistema de finançament més “equitatiu i sostenible”. Per el màxim responsable del Departament de Drets Socials aquesta hauria de ser una de les prioritats pel nou executiu espanyol. “Continuarem tenint gent en llistes d’espera perquè es necessiten més recursos” ha dir el conseller en una roda de premsa en la qual ha assegurat que el govern català ha fet els deures en la creació de 3.000 noves places residencials, a principi de l’any que ve.

Campuzano també ha explicat que aquest dijous el DOGC ha publicat les tarifes dels serveis socials que milloren el preu d’aquests serveis per a l’any 2023, és a dir, l’aportació de Drets Socials per finançar la xarxa d’atenció pública. Es destinaran Drets 127 milions d’euros a finançar la pujada de tarifes pactada amb sindicats i patronals del sector social.

Tràmits més àgils

Pel que fa a les convocatòries de subvencions, el titular de Drets Socials ha dit que s’està treballant per unificar en una sola convocatòria els ajuts COSPE i els que provenen de la recaptació de l’IRPF. Es dirà CONVO i l’objectiu, segons el conseller, és fer una convocatòria “més eficaç, racional i ben dotada”. En la darrera convocatòria les entitats hi han presentat 1.906 projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia