Societat

Els catalans compraran sis milions de roses per Sant Jordi

S'espera un augment de les vendes d'un 10% respecte l'any 2007

Els responsables del Mercat Central de la Flor de Mercabarna preveuen que aquest any la xifra de venda de roses per a la diada de Sant Jordi arribi fins als sis milions, un 10% més que l'any 2007. Segons Mercabarna Flor, el dia de Sant Jordi es venen un 60% de les roses del total anual. Les més demandades i tradicionals són la Lovely Red i la Gran Prix, dins d'un centenar de varietats.

A Mercabarna es comercialitzaran una tercera part dels sis milions de roses, és a dir, un dos milions. La resta es comercialitzaran al mercat de la Flor de Vilassar de Mar (dos milions) i en altres proveïdors (dos milions). Pel que fa a la procedència de les flors, el 65% de les roses que es comercialitzen a Mercabarna són d'importació, sobretot d'Holanda, l'Equador i Colòmbia. El 35% són d'origen nacional, sobretot del Maresme i d'Alacant.

Segons el president de Mercabarna, Jordi William Carnes, la campanya d'aquest any "superarà els 5,5 milions de roses venudes el 2007, i esperem superar els sis milions de vendes". Per part seva, el responsable del Mercat Central de la Flor, Jaume Esteve, ha afirmat que la sequera que afecta Catalunya no tindrà repercussió sobre la venda de roses.

"El dia de Sant Jordi no té res a veure amb la sequera. Per sort, els productors de plantes i de flors sempre han fet un bon ús de l'aigua i se'n gasta molt poca. A més, la gran majoria de roses vénen de fora i estic segur que es vendran més roses", ha afirmat Esteve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.