Societat

Els partits catalans es lamenten de l'elecció de Rouco

Església

Per primer cop des que s'ha inciat la campanya electoral hi ha unanimitat entre els partits catalans. L'elecció d'Antonio María Rouco Varela com a president de la Conferència Episcopal no ha estat ben rebuda a Catalunya, amb més o menys matisos segons el color del partit.
Per a la cap de llista del PSC per a les eleccions generals, Carme Chacón, l'elecció de l'arquebisbe de Madrid per als pròxims 3 anys "és una mala noticia per a Catalunya", així com "la palpable demostració de la radicalització de part de l'Església catòlica espanyola".

Segons Chacón, aquesta votació "consolida allò que s'ha estat vivint durant aquest quatre anys, la radicalització, l'extremisme, el centralisme i la politització de part de la jerarquia eclesiàstica".

El cap de llista de CiU per Barcelona a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha respectat l'elecció dels bisbes, tot i que ha matisat que hi ha "altres línies de la Conferència Episcopal" que li agraden "molt més" que la del nou president.

Com a "persona i cristià", Duran ha assegurat que aquesta elecció "malauradament es veia venir". El cap de llista de CiU ha assegurat que es remet a "l'Església catalana" i als "bisbes catalans", que és el seu "punt de referència", i que "no sempre he d'estar d'acord amb la seva jerarquia". "Una cosa és la base de l'Església i una altra cosa la seva jerarquia", ha assegurat.

Derogar privilegis
Per la seva part, el candidat d'ICV-EUiA per Barcelona a les eleccions generals, Joan Herrera, ha valorat l'elecció de Rouco Varela com una "pèssima notícia" per a la societat en general, però especialment per als "cristians de base" i tots aquells que "volen ser més lliures". De fet, Herrera ha exigit a Zapatero que "sigui valent" davant dels bisbes i que derogui els privilegis de l'Església.

El candidat ecosocialista ha dit que a pesar d'aquesta "dreta eclesiàstica carca" que es vol posar "en com ha viure i estimar la gent", hi ha, però, una societat "que avança" i que viu al marge de l'adoctrinament dels bisbes amb "normalitat". Davant d'aquesta situació, ha afegit, cal un govern de majories d'esquerres que sigui "valent per parar els peus a l'Església".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona