Societat

Mor l’historiador Joan B. Culla als 71 anys

Va ser professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, articulista a diferents mitjans i escriptor

Mor l’historiador Joan B. Culla als 71 anys. Reconegut comunicador, va ser professor a la Universitat Autònoma de Barcelona durant més de quatre dècades, articulista a diferents mitjans de comunicació i escriptor d’una vintena de llibres. Fa més d’un any que li havien diagnosticat un càncer.

El maig passat va fer la darrera classe magistral a la UAB i el 21 de setembre va rebre un acte d’homenatge per la seva trajectòria. Hi van assistir, entre d’altres, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el ministre d’Universitats en funcions, Joan Subirats, i els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, Artur Mas i José Montilla. En aquest acte, l’historiador es va mostrar agraït i va indicar: “En el viatge que ara enceto, m’acabeu de proporcionar l’equipatge més preciós”.

El president Aragonès ha lamentat en un missatge a les xarxes socials la mort de l’historiador: “Catalunya perd un historiador de referència i un intel·lectual compromès amb el país i la seva llibertat ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.