Societat

L'Estat anuncia que incorporarà l'operació contra la lipoatrofia facial a la Seguretat Social

Salut

El ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, ha anunciat que incorporarà com a prestació de la seguretat social la cirurgia contra la lipoatròfia facial, la pèrdua de massa de greix al rostre que afecta a alguns malalts de sida, un dels principals estigmes del mal per la seva visibilitat.

Soria ha fet aquestes declaracions en una trobada informal amb ONG's de l'Estat espanyol en el marc de la XVII Conferència Internacional sobre la sida, que se celebra fins divendres a Ciutat de Mèxic.

"Els primers tractaments antisida tenien un efecte secundari (ara els més moderns ja no els tenen o els tenen menys pronunciats), i un d'ells era la lipodistrofia" o la reassignació de grasses corporals, un problema que afecta actualment 14.000 ciutadans espanyols, ha recordat Soria. "Al 20% dels afectats els disminueix la grasa en determinades zones de la cara i això fa que la gent percebi la malaltia, cosa que pot provocar situacions de discriminació.

La intervenció contra la lipoatròfia costa en centres privats uns 3.000 euros però no hi ha una estimació per el sistema públic, ha afirmat el ministre. Aquest servei ja l'ofereixen les comunitats autònomes d'Andalusia, Catalunya, Madrid, València, el País Basc, Extremadura i Castella La Mancha. Però ara qualsevol ciutadà de qualsevol punt de l'Estat podrà accedir a l'operació a través de centres de referència, aquells que oferiran prestacions mèdiques a ciutadans d'altres comunitats on no hi ha instal·lacions d'aquest tipus. Una assistència que serà subvencionada pel Sistema Nacional de Salut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.