gastronomia
El cuiner Jamie Oliver treu un llibre de receptes en català
Qualsevol entès en cuina o aficionat als fogons coneix Jamie Oliver, el cuiner britànic més famós del món i més mediàtic (els seus programes tenen una audiència d’uns 67 milions de persones en 182 països, segons consta a la seva biografia). També és l’autor de no-ficció més venut de la història del Regne Unit, amb un total de 48 milions d’exemplars dels seus llibres de cuina venuts a tot el món. Columna Edicions, del Grup 62, acaba de publicar un llibre amb el format de les receptes que més agraden als seus seguidors: les basades en cinc ingredients. Es titula 5 ingredients mediterranis i uneix la cuina fàcil amb el menjar del Mediterrani, que, diu, “ sempre li ha tingut el cor robat”. L’autor va estar el mes de novembre a Cadaqués, a Palamós i a Barcelona, recorrent restaurants i mercats, com fa habitualment, per al nou programa de Canal Cocina, Jamie Oliver en el Mediterráneo. El volum presenta més de 120 receptes fàcils de seguir, simples i “totalment delicioses”, com sol dir ell quan cuina. 5 ingredients mediterranis s’inspira en els sabors, les combinacions i els ingredients bàsics i comuns de tot el Mediterrani, incloent-hi el menjar i els sabors de l’Estat espanyol, França, Tunísia i Grècia. Hi ha receptes d’amanides, sopes i sandvitxos, pasta, verdures, pastissos i panades, marisc, peix, pollastre i ànec, carn, i coses dolces, entre les quals algunes tan properes com ara guisat de mongeta tendra, bombes de patata, pasta ràpida amb tonyina, amanida de gala de figues i porc i prunes. L’any passat, Columna Edicions ja va publicar, amb un gran èxit, un altre llibre de Jamie Oliver: Un: Un sol recipient. Receptes fàcils.