Societat

FGC expedientarà els conductors que van xocar ahir a Sant Cugat

Ferrocarrils de la Generalitat expedientarà informativament o disciplinàriament els dos conductors dels trens que ahir a tres quarts de nou del matí van xocar entre les estacions de les Planes i la Floresta, a la línia del Vallès. El xoc es va produir per un excés de velocitat dels dos combois implicats, que no van poder frenar prou per no saltar-se un semàfor en vermell.

Aquesta és la conclusió de l'informe que ha elaborat la companyia ferroviària sobre l'incident, que es va saldar amb quatre contusionats lleus, i que ja ha estat remès al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, de qui depèn FGC, ha informat avui la mateixa empresa.

Des de fa aproximadament una setmana els trens d'aquesta línia de FGC circulen amb senyalització manual -sense el sistema automàtic de bloqueig- per unes obres de millora de la línia que s'estan realitzant entre les estacions de les Planes i la Floresta. Precisament a causa de les obres, l'ATP, el sistema automàtic que garanteix que els trens no puguin topar, estava desconnectat a la zona on es va produir l'accident. Això significa que "la intervenció humana en el sistema té un paper més rellevant", va reconèixer FGC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.