Societat

Escoles bressol: nyap de sorteig i falta de places

La notícia del lector

Un error administratiu i informàtic que impedia que el 28% dels sol·licitats poguessin ser elegits obligarà l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat a repetir parcialment el sorteig d'assignació de places per a les escoles bressol municipals. Ha calgut la impugnació de tres pares que s'havien quedat sense plaça per adonar-se d'un error que "feia anys que es repetia", segons Lourdes Martín, portaveu de les famílies que havien obtingut plaça en el primer sorteig i que temien que es repetís de nou, com s'especulava.

L'enuig d'aquests pares davant la possibilitat de perdre el lloc en fer-se un nou sorteig ha fet que l'Ajuntament s'hagi tret de la màniga 19 noves places d'escola bressol, que s'afegiran a les 143 que s'oferien inicialment. En aquest nou sorteig hi participaran les 417 famílies que en van quedar fora inicialment, ja que es van presentar 560 sol·licituds.

Així doncs, les 417 famílies tindran una nova oportunitat, encara que sigui a canvi de massificar una mica més les set escoles bressol públiques de Cornellà. A la ciutat hi ha a més dues llars d'infants privades. i la demanda supera l'oferta.

Protesta al Prat
Per altra banda, un grup de mares i pares del Prat de Llobregat han creat la plataforma Guarderies per a Tots. L'objectiu és denunciar un dèficit que afecta la majoria de municipis catalans i que sovint amenaça les economies familiars. "Amb 63.000 habitants hi ha tres escoles bressol públiques -una és de la Generalitat-, amb 311 places, i cinc de privades. És una oferta absolutament insuficient que ha deixat 244 infants sense escola. I a la privada les llistes d'espera són espectaculars i els preus, prohibitius per a moltes famílies". assegura Mar González, portaveu de la pla- taforma. Aquest col·lectiu de pares, que ja compta amb més de 200 adhesions, prepara una manifestació el 28 de juny. Reclamaran a l'Ajuntament que doni explicacions sobre la promesa de fer dues escoles bressol més en aquest mandat i que justifiqui si és legal que algunes ludoteques de la ciutat "funcionin com a guarderies cobrant 250 euros".

Barracons
La plataforma ja ha demanat al consistori que instal·li mòduls prefabricats com altres municipis, per pal·liar temporalment el dèficit de places, però la resposta ha sigut negativa. Fonts de la regidoria d'Educació addueixen que "les escoles bressol tenen uns requeriments de qualitat molt específics als quals difícilment poden donar resposta uns mòduls prefabricats", però anuncia que "estem valorant la construcció d'aquests equipaments amb sistemes industrialitzats de caràcter definitiu, que poden reduir el temps de construcció respecte els sistemes tradicionals".Però la plataforma creu que l'Ajuntament no vol instal·lar els mòduls "perquè aleshores hauran creat una demanda que després no podran deixar al carrer".

L'Ajuntament del Prat preveu que la primera escola bressol d'aquest mandat entri en funcionament al llarg del curs escolar 2009-10 i la segona durant del curs 2010-2011.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.