Societat

societat

El govern reclama un fons de 100 milions a l’Estat per a joves immigrants

El conseller de Drets Socials es reuneix a Madrid amb els ministres Sira Rego i Pablo Bustinduy

El govern català, per boca del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha demanat al govern estatal un fons d’ajuda de 100 milions d’euros per a l’acollida de joves immigrants. Després de reunir-se amb la titular de Joventut i Infància, Sira Rego, i el ministres de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, el conseller ha alertat que Catalunya “està suportant una acollida de joves immigrants important, més de dos mil menors el 2023. Som un territori de destinació, perquè no han entrat pel port de Barcelona o el Prat, provenen d’altres territoris de l’Estat”. Segons Campuzano, per assumir aquest volum d’arribades cal crear un fons estatal que permeti sufragar l’acompanyament a aquestes persones, ha explicat. “Considerant també alguns que són més grans de 18 anys, són 6.000 els joves migrants acollits a Catalunya”, ha explicat el titular de Drets Socials, que ha estimat que el fons per a Catalunya podria requerir uns 100 milions d’euros.

A més d’aquesta demanda, Campuzano també ha plantejat a la ministra Rego la possibilitat de crear una prestació universal per a la criança de fills, i ha recordat que dos estats com Itàlia i Polònia també l’han establert, amb resultats molt positius a la segona, on s’ha reduït la pobresa infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.