Societat

Els experts no consideren malaltia mental l'addicció als vídeojocs

Diumenge un grup de metges nord-americans estaven apunt de designar l'addicció als videojocs com a desordre mental, comparable a l'alcoholisme, però finalment es van fer enrera.

Els experts en addiccions s'han oposat a aquesta idea en el debat anual de l'Associació Mèdica dels Estats Units i han afirmat que són necessàris més estudis per a considerar que l'ús excessiu dels videojocs, un problema que afecta el 10% dels jugadors, és una malaltia mental.

Un comitè format per psiquiatres havia proposat que l'addicció als videojocs entrés a la llista de desordres mentals d'una guia utilitzada per l'Associació Psiquiatra del país.

Segons els experts, l'ús ocasional de videojocs és inofensiu i pot ajudar fins i tot en el desenvolupament positiu d'alguns desordres com l'autisme, tot i que asseguen que en casos extrems pot interferir en activitats diàries com treballar, dutxar-se o menjar.

D'aquí a cinc anys, quan es faci la revisió d'aquesta guia de desordres mentals, l'Associació de Psiquiatria nord-americana, haurà d'haver avaluat si aquest tipus d'addició la designa o no com a malaltia mental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.