Urbanisme

CULTURA

Calella reprèn la posada a punt de la Sala Mozart

L’Ajuntament de Calella ha engegat, fa pocs dies, la tercera fase de les obres de remodelació de la Sala Mozart. L’equipament cultural, que va passar a mans municipals gràcies a un conveni amb la propietat el 2017, deixarà de tenir activitat fins a l’abril, que és el període previst per enllestir les obres. En concret, i segons informa el consistori, l’actuació consisteix a substituir i millorar els revestiments perquè compleixin la normativa d’incendis i donin una imatge molt més actualitzada i integrada, d’acord i en proporció amb la inversió que l’Ajuntament ha fet fins ara per tal d’adequar la sala. Aquestes obres tenen un pressupost d’adjudicació de 124.165,89 euros.

El projecte, segons va confirmar en declaracions a Ràdio Calella Televisió l’alcalde, Marc Buch, se centra a dotar la sala de nous revestiments que permetin millorar la representativitat de l’espai i del vestíbul, així com potenciar l’acústica amb la flexibilitat necessària per poder modular el seu comportament en funció de les necessitats de cada espectacle. “Es tracta, sobretot, de millorar les condicions acústiques perquè la sala aculli esdeveniments escènics de primer nivell i l’espectador visqui la millor experiència possible”, hi va afegir l’alcalde.

En aquest sentit, la millora ha de permetre que els elements específics necessaris per modular el so, com ara reflectors, superfícies absorbents i cortinatges, apareguin de manera vinculada al suport arquitectònic que les conté.

Trasllat de l’activitat

El tancament de la sala, un dels punts culturals de referència de la ciutat, no afectarà l’activitat programada, perquè es traslladarà a un altre espai. “S’ha fet una planificació per tal de dur a terme les obres en el moment de menys activitat. Tot i que se seguiran fent accions culturals a Calella portant-les a la Fàbrica Llobet-Guri, al febrer s’hi representarà un espectacle familiar immersiu, i per a les sessions de l’Aula d’Extensió Universitària s’ha buscat una ubicació alternativa per mantenir-les”, va apuntar Marc Buch.

Aquesta no és la primera vegada que la Sala Mozart passa per un procés de remodelació i, segons l’alcalde, tampoc serà l’últim. L’any 2015, l’Ajuntament i la propietat ja van acordar un nou contracte d’arrendament mitjançant el qual el consistori passava de fer ús de la sala per a activitats 50 dies l’any a fer-ne ús 250. Era el principi d’un procés que acabaria dos anys després, amb la titularitat municipal.

Aquell mateix any, la Sala Mozart reobria amb unes obres importants centrades en la millora de la caixa escènica, els camerinos i els lavabos gràcies a una subvenció de la Diputació aconseguida per l’Ajuntament de 450.000 euros. Ja llavors, l’estimació que feia el consistori per posar a punt l’equipament pujava a 1,2 milions d’euros. La següent inversió significativa que haurà d’afrontar l’edifici serà renovar el pati de butaques, substituir el terra i reformar els lavabos.

La Sala Mozart és tot un símbol a la zona nord del Maresme. L’any 2020, l’Acadèmia del Cinema Català li va atorgar un reconeixement com a sala de cinema en actiu més antiga de Catalunya. Actualment, emet pel·lícules del cicle Gaudí i del cineclub.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.