societat
El Consell Esportiu del Pla de l’Estany reforça la política d’oferir espais segurs
Durant el darrer any, i amb el suport de diferents professionals, el Consell Esportiu del Pla de l’Estany ha desenvolupat la Política de Protecció envers la Infància i l’Adolescència, una eina que vol ser un recull d’actuacions per garantir la seguretat dels nens, nenes i adolescents davant de qualsevol tipus de violència. El document proposa recursos i accions per la prevenció, la detecció i l’actuació davant de qualsevol sospita o indici d’agressió a infants o joves durant les activitats que organitza l’entitat.
La Política de Protecció del Consell Esportiu del Pla de l’Estany envers la Infància i l’Adolescència, que es pot consultar aquí , és un document que es posa a disposició de totes les entitats esportives de la comarca per tal que la puguin utilitzar i adaptar a la seva realitat.
La creació de la present política respon a l’obligatorietat que fixa la Llei Orgànica 8/2021, de 4 de juny, de Protecció Integral a la Infància i l’Adolescència enfront de la Violència (LOPIVI) i al compromís de l’entitat per fer que els espais de relació siguin espais segurs. El Consell Esportiu del Pla de l’Estany, com a entitat esportiva i social que treballa amb infants i adolescents, sempre ha vetllat per a la protecció d’aquests col·lectius, però amb aquest pas referma el seu compromís per minimitzar riscos i garantir drets.
El recurs té incidència en els infants i joves dels programes, projectes i/o activitats del Consell Esportiu del Pla de l’Estany, en les famílies, en l’equip humà professional i voluntari, en agents externs que intervenen en els serveis prestats i en la comissió cirectiva de la pròpia entitat. Aquest document inclou el codi de conducta a seguir, l’anàlisi dels possibles riscos, la formació del personal i la resposta davant de qualsevol cas o sospita de violència que serà analitzada per la comissió de prevenció de violències de la mateix entitat.
El document té una vigència de 4 anys, si bé es troba en constant anàlisi i revisió, ja que es poden donar situacions, exemples o actuacions que prèviament no s’han donat i, que per tant, no s’han previst.