gastronomia
Sant Vicenç dels Horts, amb la mostra internacional de pastisseria, obre el calendari gastronòmic 2024
Amb la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, al Baix Llobregat, que comença aquest divendres, es dona per inaugurat el calendari gastronòmic d’aquest 2024, un any en el que Catalunya organitza, entre altres fites importants, la quarta edició de la Barcelona Wine Week (BWW), el mes de febrer, l’Alimentaria, del 18 al 21 de març, el Seafood Expo Global / Seafood Processing Global, del 23 al 25 de abril o el Gastronomic Forum Barcelona, al novembre. Aquest 2024 serà l’avantsala de l’important 2025 en què Catalunya ha estat designada Regió Mundial de la Gastronomia. També aquest 2024 pot tornar a ser l’any del Disfrutar, el restaurant barceloní que acaba d’aconseguir la seva tercera estrella Michelin i que enguany pot ser escollit com a millor restaurant del món (ara és els segon) per la prestigiosa llista The World’s 50 Best Restaurants.
El dissabte 20 de gener inaugurarà l’esdeveniment el xef Jordi Roca, d’El Celler de Can Roca i millor Pastry Chef per The Best Chef Awards, entre molts altres reconeixements. Una altra estrella de la pastisseria que s’espera a Sant Vicenç dels Horts és l’australià Adriano Zumbo, protagonista de diverses sèries i documentals de Netflix i un dels pastissers de major projecció mundia. La catalana Martina Puigvert, el francès Thibault Marchand i la veneçolana María Evans són altres de les estrelles del programa.
En aquesta setena Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, que età oberta a tothom, hi haurà demostracions i un concurs d’escoles de pastisseria i premis a les 50 millors pastisseries de Catalunya, amb el guardó Fava de Cacau . També es lliurarà la Fava d’Or en tres categories: a la pastisseria més innovadora, a la de més valor històric i al producte singular. La gala de lliurament dels premis serà dissabte 21 a les 21.30h, a la carpa de la Mostra. El jurat dels guardons l’ha escollit i coordinat l’especialista Marc Balaguer i integrat per professorat de pastisseria, periodistes de gastronomia i pastissers i pastisseres que no disposen d’una pastisseria en propietat perquè exerceixen el seu ofici a restaurants, acadèmies o altres institucions.
Totes les demostracions i degustacions dels mestres pastissers es faran dissabte i diumenge, matí i tarda, a la carpa de la Mostra Internacional de Pastisseria, instal·lada a la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts. Totes les sessions són amb entrada lliure i obertes al públic.