Societat

GIRONA

Creen un servei específic d’igualtat de tracte i en contra de la discriminació

La Comissió d’Europa finança un programa de mediació i reparació a les víctimes a la ciutat

L’Ajuntament coordina el pla on són la Fundació Ser.Gi, La Fundació Regió del Coneixement, la UdG i dos ens italians

La Comissió Europea finançarà íntegrament un programa de mediació i reparació de les persones víctimes de la discriminació a la ciutat de Girona. L’Ajuntament és el coordinador del nou servei específic d’igualtat i en contra la discriminació, en què també hi ha la Universitat de Girona, la Fundació Ser.Gi, la Fundació Girona, Regió del Coneixement i dos ens italians, l’Ajuntament de Reggio Emilia i la Fondazione E35. Reggio Emilia, de la regió d’Emília-Romanya, és una ciutat agermanada amb Girona.

La regidora d’Igualtat i Justícia Social, Amy Sabaly (Guanyem), i la tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Núria Riquelme (Junts), han dotat els primers detalls del nou servei, que ha nascut en el marc del Consell de Cohesió i Serveis Socials (CCSS) de l’Ajuntament. Segons ha dit Sabaly, serà un programa de “mediació i reparació” a les víctimes. Segons la llei catalana d’igualtat de tracte i no-discriminació, hi ha una dotzena de motius pels quals una persona pot ser discriminada, incloent-hi el sexe, l’edat, la ideologia o les conviccions religioses.

Dos anys

La Comissió Europea ha concedit 332.000 euros a tot el programa. L’Ajuntament en disposarà de 121.000 euros i incorporarà una persona que acudirà a les instal·lacions municipals i als centres cívics per informar sobre el servei i atendre hipotètiques víctimes. Sabaly ha dit que el programa es desplegarà durant dos anys i que, més endavant, el propòsit de l’Ajuntament és que hi ha hagi, físicament, una Oficina per a la No-Discriminació.

El programa pretén treballar sense arribar a la via penal i “centralitzar i acompanyar” les persones que considerin que han estat marginades, ha explicat la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament, Judit Font. El consistori incorporarà un professional de l’àmbit per a aquesta tasca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia