Societat

El govern intensifica la diplomàcia per aconseguir l'alliberament dels pescadors segrestats a Somàlia

El govern manté actius tots els esforços diplomàtics per aconseguir l'alliberament dels 26 mariners, tretze d'ells espanyols, que componen la tripulació del pesquer basc Playa de Bakio, segrestat aquest dilluns per uns pirates quan navegava a 230 milles de la costa de Somàlia.

El ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, ha mantingut converses telefòniques amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i amb l'alt representant de la Unió Europea per a la Política Exterior i de Seguretat, Javier Solana, així com amb la secretaria general de la Unió Africana, per buscar conjuntament solucions al segrest del pesquer espanyol.

Alhora, la cèl·lula de seguiment i informació, constituïda al sí de l'estat major de la Defensa, ha seguit treballant en els àmbits militar i diplomàtic, mentre l'executiu prossegueix els seus contactes amb França, Gran Bretanya i altres països aliats i amics amb presència militar a la zona.

En aquest sentit, s'han intensificat els esforços amb diferents organismes internacionals, entre els quals l'ONU, per activar la solució al problema dels tripulants del pesquer, segons ha informat el ministeri de la Presidència.

Com a resultat de l'activitat diplomàtica, la Unió Africana ha posat a disposició del govern l'enviat especial d'aquesta institució perquè informi l'ambaixador d'Espanya a Kenya, país més pròxim a Somàlia, de qualsevol canvi en l'evolució dels esdeveniments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.