societat
L’Ajuntament vol poder actuar de “forma immediata” en les ocupacions conflictives
L’Ajuntament d’Olot demana poder actuar de forma “immediata” en les ocupacions considerades conflictives. Es tracta d’aquelles que causen “inseguretat i molèsties” a la resta de veïns i sobre les que no es pot actuar “fins que un jutge no ho autoritza”. El problema és que són inquilins que fa més de 48 hores que han entrat al domicili i no se’ls pot expulsar sense una ordre judicial, malgrat que causen problemes a la resta de veïns del bloc. En aquest sentit, l’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha manifestat, en declaracions a l’ANC, que és “incomprensible” que els ajuntaments estiguin “lligats de mans” per poder donar resposta a aquestes ocupacions, que representen un terç de les 180 que té comptabilitzades la capital de la Garrotxa, dels quals una tercera part els inquilins són problemàtics.
Així doncs, Olot s’afegeix a les moltes localitats de les comarques gironines que demana actuar contra les ocupacions que siguin problemàtiques a la ciutat. Berga afegeix està “fart de no poder fer-hi res”, malgrat les molèsties i perjudicis que aquest tipus d’ocupació genera entre el veïnat. Per això, demana que es modifiqui la legislació per tal de donar autonomia als ajuntaments a l’hora d’actuar de manera “immediata” en aquests casos. I lamenta que no es pugui “fer res” des del consistori, malgrat disposar de la Policia Local que podria intervenir en aquells casos en què es produeixen incidents o en les que els inquilins punxen l’aigua i la llum a d’altres veïns. “El que demanem és poder fer alguna cosa de manera immediata i que aquestes persones s’en vagin. A vegades ens trobem amb situacions increïbles com quan una família que ha comprat un pis veu com al cap de dos dies li punxen l’aigua i la llum. Ja no només és la inseguretat, sinó les molèsties que generen a la resta”, lamenta l’alcalde d’Olot.
A més, l’Ajuntament d’Olot recorda que en els casos problemàtics el jutjat pot trigar entre un i dos anys en autoritzar el desallotjament de les persones que causes les molèsties i punxen els subministraments, una situació que qualifica “d’incomprensible” per a la gran majoria d’alcaldes de les comarques de Girona”.
D’altra banda, Berga ha volgut destacar que s’ha aconseguit que a Olot no hi hagi ningú dormint al carrer. En aquest sentit, explica que tenen convenis amb dues pensions de la ciutat per tal d’acollir aquelles persones que no tenen un sostre.