Societat

L'associació Catalans UK respon a 'The Independent'

L'associació Catalans UK, reconeguda pel govern català com una de les 115 comunitats de l'exterior que treballen per projectar la llengua i cultura catalanes al món, va enviar una carta de resposta al diari britànic The Independent en referència a un article en què explicava que la llengua castellana es marginava a Catalunya.

L'article, titulat Els catalans persegueixen la llengua de Cervantes, recollia les declaracions de Gregorio Salvador, membre de la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola, que comparava la persecució del català durant la dictadura de Franco i la situació que viu el castellà en temps actuals.

El text de The Independent es va publicar el dia 30 de maig i la carta de resposta, el 2 de juny. "La publicació d'un article com aquest, utilitzant exemples ridículs i sense elaborar correctament un punt de vista contrari, creiem que s'havia de respondre", expliquen des de l'associació.

Catalans UK és una organització sense ànim de lucre amb prop de 400 membres i simpatitzants, la majoria d'ells residents a la ciutat de Londres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.