gastronomia
L’Empòrium de Castelló d’Empúries obté dos Sols Repsol
La famosa guia gastronòmica de l’Estat reconeix amb un sol dotze restaurants catalans més
Entre els premiats hi ha el Normal de Girona, dels germans Roca o el barceloní El Jardí de l’Ànima de l’Hotel Alma
El restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries, ha estat reconegut amb un segon sol de la Guia Repsol, una distinció que la guia estatal va entregar aquest dilluns en una gala que es va fer a Cartagena, Múrcia. Aquest restaurant gastronòmic, la cuina de l’hotel que du el mateix nom, ja tenia un sol Repsol i, a més, té una Estrella Verda Michelin per la seva aposta per la sostenibiliat. Es un negoci familiar que funciona des del 1965 i avui darrera els fogons hi ha els xefs Màrius i Joan Jordà, que son bessons. Com a cap de sala hi ha el pare dels cuiners, Salvador Jordà. A Empòrium fan cuina de la terra de proximitat, tant de mar com de muntanya.
La Guia Repsol, a més a més de donar aquest segon Sol a l’Empòrium, ha distingit amb un sol cinc restaurants de Barcelona: l’Agreste, el xef del qual és Fabio Gambirasi, Casa Nova, del xef Andrés Torres, Jardí de l’Ànima, de l’hotel Alma del carrer Mallorca, que porta el xef Rodrigo de la Calle, Olivos Comida y Vinos, del carrer Galileu, i Suto, del xef japonès Yoshi Suto .
També han obtingut un sol Repsol el restaurant de Vallromanes 1497, els empordanesos Els Pescadors de Llançà, Saó, by Vicenç Fajardo, de La Bisbal i Almadraba de Roses i el gironí Normal, dels multiestrellats i premiats germans Joan, Josep i Jordi Roca, de El Celler de Can Roca.
De Vielha també hi ha un restaurant premiat amb un sol, el Eth Bistró i d’Alcanar, el Citrus del Tancat, del xef Aitor López. Amb aquestes distincions, Catalunya ja té 115 restaurants guardonats: 80 amb un Sol, 25 amb dos sols i 10 amb tres sols.