Societat

Els 13 Sols Repsol consoliden l’Alt Empordà com destí gastronòmic de referència

L’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà destaca que aquests prestigiosos guardons posen en el mapa l’excepcional qualitat de la cuina altempordanesa

L’extraordinària i rica tradició culinària de l’Alt Empordà i l’aposta dels seus restaurants pel producte de qualitat i proximitat han rebut un important reconeixement a través dels pretigiosos Sols de la Guia Repsol. Amb els dos Sols aconseguits dilluns, a la gala celebrada a Cartagena (Múrcia), pel restaurant Empòrium de Castelló d’Empúries i el Sol amb que s’han distingit dos nous restaurants altempordanesos, Els Pescadors de Llançà i l’Almadraba de Roses, la comarca suma actualment un total de 13 Sols de la Guia gastronòmica. En el cas de l’Emporium, la Guia ha volgut destacar la “sòlida evolució i marcada personalitat” de l’establiment de Salvador Jordà i dels seus dos fills bessons, Joan i Màrius.

La resta de restaurants de l’Alt Empordà que ja tenien el prestigiós reconeixement són: Miramar de Llançà, amb 3 Sols; Castell Peralada i Compartir de Cadaqués amb dos Sols cadascun; i el Motel de Figueres i Els Brancs de Roses amb un Sol cadascun.

Qualitat excepcional

Aquests guardons, que reconeixen els millors restaurants i establiments gastronòmics de l’Estat espanyol, “han posat en el mapa l’excepcional qualitat de la cuina altempordanesa on conflueixen el paisatge, la terra, la tradició, la cultura, la innovació i la creativitat, i la consoliden com a destí gastronòmic de primer nivell que brilla amb llum pròpia atraient amants de la gastronomia de tot el món que busquen una experiència única en un territori on la tradició i la modernitat convergeixen en cada plat” ha remarcat el president de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de l’Alt Empordà (AHAE), Miquel Gotanegra. Els restaurants premiats, que formen part de l’entitat, destaquen per la seva excel·lència culinària i la seva aposta per ingredients frescos i de km0 situant la comarca en el rànquing gastronòmic nacional. “És una distinció que no només reconeix els esforços dels cuiners altempordanesos, sinó que també promou la visibilitat de la comarca com a destí gastronòmic de primer nivell” ha afegit Gotanegra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia