Sant Boi dedica el març a promoure la carxofa amb actes populars
La Carxofada és l’activitat estrella d’un cicle que inclou una ruta de tapes i menús gastronòmics
Sant Boi dedica aquest mes de març a promoure el consum de la carxofa amb una festa popular, menús gastronòmics, vermuts musicals i activitats infantils. L’activitat principal del Mes de la Carxofa tindrà lloc el dia 24: la Carxofada popular. Es preveu vendre 1.600 tiquets repartits en quatre torns. El menú inclourà, entre altres, botifarra de carxofa, fideuà de carxofa i sípia amb allioli, xamfaina amb parmentier d’ou fregit i pastisset santboià de carxofa.
D’altra banda, una vintena d’establiments oferiran una tapa de carxofa i una beguda per quatre euros. A més, 11 restaurants, sis més que l’any passat, proposen plats i menús carxofers durant tot el mes. A les instal·lacions de la Cooperativa Agrària Santboiana es pot fer el vermut, demà i el 17 de març, amb música en directe mentre es degusta la cervesa de carxofa o de préssec de Sant Boi. Aquests dos diumenges hi haurà també tallers infantils.
El Mes de la Carxofa l’organitzen l’Ajuntament, la Cooperativa Agrària Santboiana, el col·lectiu de restauració Degusta Sant Boi i l’associació Sant Boi Comerç. L’alcaldessa, Lluïsa Moret, recorda que la carxofa és “un símbol per a la projecció la ciutat, el producte estrella de l’agricultura de proximitat del nostre Parc Agrari i l’expressió d’un compromís per incorporar hàbits d’alimentació saludable a través de l’oferta gastronòmica de la restauració local”.