Societat

Salut troba irregularitats en l'atenció clínica a una jove que va morir després d'una operació

El departament de Salut ha trobat "presumptes infraccions de la legislació sanitària" en l'atenció que la clínica CIMA de Barcelona va prestar a la jove de 19 anys amb obesitat mòrbida que va morir el passat dia 11 després de ser sotmesa a una operació de reducció d'estómac en aquest centre.

Davant d'aquests indicis, la conselleria, que va obrir un expedient informatiu per analitzar l'assistència sanitària prestada a aquesta jove, ha decidit traslladar l'expedient al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, que té obertes diligències sobre el cas, perquè valori les possibles responsabilitats de la clínica.

La jove, Laura R., veïna de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), va ser operada a la clínica CIMA per part d'un cirurgià extern que havia llogat un quiròfan del centre per dur a terme la intervenció.
En aquest sentit, el departament que dirigeix Marina Geli ha recordat a CIMA que, com a titular de l'autorització per a l'activitat sanitària, és la responsable de garantir la seguretat dels pacients que són dins de les seves instal·lacions, fins i tot quan l'activitat la portin a terme professionals aliens a l'entitat, com va passar en aquest cas.

L'informe de la conselleria de Salut s'ha donat a conèixer només un dia després que una dona de 49 anys morís a la Policlínica Barcelona després de sotmetre's a una operació per eliminar l'excés de pell i de greix sota el ventre.

El passat 25 de gener, una altra dona de 48 anys va morir després que li fessin un bypass gàstric a la clínica Sagrada Família, també a Barcelona, amb la qual cosa ja són tres les persones mortes les dues últimes setmanes en diferents centres de la capital catalana després de sotmetre's a operacions de cirurgia estètica i per reduir l'obesitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera