Societat

"No volem convertir-nos en el nou Carmel"

La notícia del lector

"Segur que també es van fer estudis al Carmel...". Precedents com el de l'enfonsament al Carmel o els esvorancs del Gornal planen sobre la memòria d'alguns veïns del barri de Sant Feliu, a l'Hospitalet del Llobregat, que s'oposen a la construcció d'un aparcament davant de casa seva, a la plaça de les Comunitats.
El principal temor d'aquests veïns, que s'han organitzat en una plataforma, és el benestar d'un edifici de cinc plantes que queda al carrer Emigrant, a escassos metres d'on han de començar les excavacions.

La façana d'aquest bloc de pisos, farcida de pancartes, n'és la proclama més clara. "Creiem que és una zona de risc, tenim en compte que la línia 5 del metro passa molt a prop i que la ronda de Dalt queda a tocar. No volem convertir-nos en el nou Carmel!". Tot i que la plataforma està convençuda de la necessitat del pàrquing, creu que es pot trobar una ubicació "més segura".

El projecte a la plaça de les Comunitats, però, no té cap risc, segons l'estudi que n'ha fet un catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). No obstant això, l'Ajuntament de l'Hospitalet ha decidit aturar momentàniament el procés per atendre les inquietuds d'aquest grup de veïns, que van portar les seves queixes al ple. De fet, el consistori ja ha encarregat un nou informe amb l'objectiu de confirmar que el risc de l'obra és 0.

Esquerdes o moviments inesperats
A més, també ha anunciat que uns pèrits estudiaran l'estat de l'edifici i que les obres s'aturarien en el supòsit que apareguessin esquerdes o moviments inesperats, tal com va explicar a l'AVUI Mercè Perea, regidora del districte 1 de l'Hospitalet.

Aquest aparcament s'emmarca en el projecte de millores L'Hospitalet 2010. I, de fet, les noves places de pàrquing són una reivindicació històrica del barri. És per aquest motiu que alguns veïns recelen de la campanya d'oposició. "Els que es queixen és perquè ja tenen plaça d'aparcament, però la resta necessitem un lloc on deixar el cotxe", explica Miquel Prieto.

Aquesta informació s'ha elaborat gràcies a la carta de Ramon Gausachs, veí de l'Hospitalet de Llobregat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.