Medi ambient

societat

Pagesos garrotxins, implicats en la millora de la gestió del Parc Natural

El Departament d’Acció Climàtica i un nombre important d'explotacions ramaderes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa col·laboren en un projecte per una millor gestió de l’espai.  ‘Fet al parc’ és una iniciativa engegada el 2019 i que ofereix promoció i assessorament als pagesos per part del Departament, sobre les activitats que fan des de les diferents explotacions que hi participen. A canvi, el parc natural es beneficia de la bona gestió que fan aquests pagesos amb la producció de productes de proximitat. La directora general d’Agricultura i Ramaderia d’Acció Climàtica, Elisenda Guillaumes, destaca la importància de la iniciativa perquè Catalunya “no pot competir en preu, però hem de competir en qualitat”, segons recull l'ACN. Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de renovació d’adhesió a la iniciativa, a la qual s’han sumat 25 explotacions agràries i ramaderes, part de les quals ja es van sumar al projecte quan es va posar en marxa l’any 2019. El conjunt de les 25 explotacions adherides a Fet al Parc gestionen 798 hectàrees de pastures obertes i arbrades, 322 de cultius i 4,5 d’horta, i sumen un total de 600 caps de boví, 2.400 d’oví, 1.400 de porcí, 180 de cabrum, 5.300 d’aviram i 300 ruscs d’abelles. 

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, ha afirmat que “es tracta d’una iniciativa ja plenament consolidada que posa en relleu els beneficis de teixir aliances i estratègies conjuntes amb el sector primari”. “És fonamental desenvolupar sinergies encaminades a mantenir i promoure un ús sostenible de l’activitat pagesa, basada en la rendibilitat econòmica i compromesa en el procés de conservació i millora dels valors naturals i culturals”, ha afirmat Vilahur. En aquest sentit, el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural ha explicat que es vol estendre aquest model a altres parcs. “Ja s’està desenvolupant experiències similars en alguns parcs, com el de l’Alt Pirineu o Cap de Creus, però el que volem és estandarditzar un model de treball per posar en valor aquests productes agrícoles i ramaders que contribueixen a la conservació de la natura i, al mateix temps, també garanteixen la dinamització rural”, ha declarat Marc Vilahur.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Es disparen les denúncies per discriminació a Barcelona

Barcelona
xarxes socials

Instagram crea un nou “compte adolescent” amb control parental

barcelona
Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Ryanair manté nou rutes hivernals a Girona però amb un 33% més de vols

GIRONA

El Ripollès instal·larà càmeres als accessos de la comarca

ripoll
europa

La CE demana prohibir en espais a l’aire lliure tabac i cigarretes electròniques

barcelona
salut

Es redueixen un 15% els treballadors que van amb cotxe a l'Hospital d'Olot

olot
Sanitat

El nou CAP Florida Sud de l’Hospitalet de Llobregat obrirà el dia 25

L’Hospitalet de Llobregat
MEDI AMBIENT

Neumàtics, plàstics i ferros, els principals residus del fons marí al port de la Ràpita

La Ràpita