Societat
Ascendeixen a 77 els casos de salmonel·losi a la casa de colònies
El nombre de persones afectades pel brot de salmonel·losi detectat a la casa de colònies de Viladasens (Gironès), la majoria nens d'entre 3 i 14 anys, s'eleva a 77, segons el Departament de Salut que creu que la causa podria ser el consum de truita de patates.
El departament de Salut ha informat avui que el nen de 6 anys que està ingressat en un hospital de la demarcació evoluciona favorablement i es preveu que sigui donat d'alta aquest cap de setmana.
Del total d'afectats, 31 casos corresponen a nens de 5 i 6 anys d'una escola de Girona i 18 casos a escolars de 3 a 6 anys d'una escola del Baix Empordà, els dos grups van estar a la casa de colònies els passats dimarts i dimecres. Els altres 28 afectats pel brot de salmonel·losi són 22 nens d'entre 5 i 14 anys, i 6 monitors d'un casal de Girona que també van passar en aquesta casa de colònies el cap de setmana del 12 i 13.
Les investigacions dels tècnics del Departament de Salut a Girona indiquen que el menjar sospitós per als grups que van estar els dies 15 i 16 seria el sopar de dimarts dia 15 i el sopar del dia 12 per als que van passar el cap de setmana a la casa. El menú que van consumir en els dos sopars estava format per una sopa, truita de patates, tomàquets i fruita o iogurt.
El departament de Salut ha informat avui que el nen de 6 anys que està ingressat en un hospital de la demarcació evoluciona favorablement i es preveu que sigui donat d'alta aquest cap de setmana.
Del total d'afectats, 31 casos corresponen a nens de 5 i 6 anys d'una escola de Girona i 18 casos a escolars de 3 a 6 anys d'una escola del Baix Empordà, els dos grups van estar a la casa de colònies els passats dimarts i dimecres. Els altres 28 afectats pel brot de salmonel·losi són 22 nens d'entre 5 i 14 anys, i 6 monitors d'un casal de Girona que també van passar en aquesta casa de colònies el cap de setmana del 12 i 13.
Les investigacions dels tècnics del Departament de Salut a Girona indiquen que el menjar sospitós per als grups que van estar els dies 15 i 16 seria el sopar de dimarts dia 15 i el sopar del dia 12 per als que van passar el cap de setmana a la casa. El menú que van consumir en els dos sopars estava format per una sopa, truita de patates, tomàquets i fruita o iogurt.
Notícies relacionades
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.